#5 They call me her, they call me Stacy, they call me Jane. That's not my name!

Hejsan! 


När jag skriver detta sitter jag på bussen på väg till en dag med universitetsstudier och psykologbesök, med största sannolikhet material för fler inlägg alltså. För er som inte vet så är titeln en bit av en låttext, tyckte den passade in på dagens tema så därför fick den agera uppmärksamhetsfångare. 

Det jag vill ta upp idag är när folk inte kan stava mitt namn rätt. Det låter kanske lite småsint och ja det kanske det är men jag tycker faktiskt att ens namn är något att vara stolt över och sådär. Jag vet inte. 

I alla fall, jag har ett namn som man kan stava antingen med "K" eller "CH" varav jag stavar med det sistnämnda. Jag har absolut inga problem med att folk gör fel om vi bara kommunicerat muntligt, eftersom det som sagt finns (minst) två stavningar på namnet. Det som retar mig till gallfeber är när jag skickar ett mail t.ex. och signerar med mitt namn för att sedan få tillbaka ett mail som skriver Hej "felstavat namn". Hur kan man göra fel på detta? Samma sak när folk ska skriva ett meddelade på Facebook och gör samma misstag, hur? 

Ibland blir jag förundrad över människor. Nu ska jag återgå till min busstur, på återhörande! 
/M 

Det där med hyfs, Stavning och grammatik | | Kommentera |
Upp